Chilli kuchařka
Plněné Jalapenos
30 dkg smetanového sýru - mascarpone, ricotta - může být i lučina, niva
20 dkg strouhaného cheddaru (můžeme použít i jiný tvrdší sýr)
plátky slaniny
30 dkg jalapeno papriček
1 šálek mléka (lze použít vejce jako na klasický trojobal)
1 šálek hladké mouky
1 šálek strouhanky
olej na smažení
V misce rozmícháme smetanový sýr, cheddar a nadrobno nakrájenou slaninu. Rozpůlíme Jalapeno papričky a vydlabeme semínka. Poté naplníme směsí.
Mléko a mouku dáme do samostatných misek. Plněné půlky paprik dáme do mléka a poté do mouky a necháme zaschnout 10 minut.
Poté opět ponoříme do mléka a dále do misky se strouhankou, tak, aby byl celý povrch obalený a sýr nám nevytékal.
Nakonec rozehřejeme olej a ponořené Jalapenos smažíme po dobu 2-3 minut dozlatova. Podáváme bez přílohy, pouze dle chuti s vhodnými pálivými omáčkami.
Detaily na: https://www.chilli-forum.cz/viewtopic.php?f=93&t=786
Recept na domácí hovězí chilli polévku
-500 g mletého hovězího
-500 g konzervovaných červených fazolí
-60 g konzervovaných rajčat
-600 ml drůbežího vývaru
-1cibuli, nakrájená
-2 stroužky česneku, nakrájené
-1 lžíci rostlinného oleje
-chilli papričky
-sůl a pepř
-petržel a strouhaný sýr na ozdobu
Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibuli a česnek a pražíme dokud cibule nezesklovatí. Přidáme mleté maso a opečeme ho, aby mělo ze všech stran bělavou barvu. Přidáme k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky , osolíme a opepříme. Na mírném ohni vaříme asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat sýrem a petrželkou.
Detaily na: https://www.chilli-forum.cz/viewtopic.php?f=93&t=880